Συνταγές 

Το ψάρι της παρέας!

Ένα ψάρι ήρθε από τη Λέσβο. Ψάρι μεγάλο. Ψάρι νόστιμο. Ψάρι που γυρεύει άμεσα να φαγωθεί. Αλλιώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χάσει τη φρεσκάδα και τη γεύση του!!!
Αλλά!…..
Είναι ψάρι που δεν τρώγεται από έναν δύο… Θέλει παρέα! Είναι ιδιότροπο!
Τι λέτε λοιπόν; Θα αφήσουμε το ψάρι στη μαύρη μοίρα του καταψύκτη ή θα το βοηθήσουμε να ξαπλώσει σε μια μεγάλη πιατέλα με λαχανικά και λεμονάκια;

Αυτά έγραψα στο μήνυμα που έστειλα  στο Μessenger προκειμένου να καλέσω τα κορίτσια για φαγητό. Το εν λόγω ψάρι που λέτε ήταν ένα ψωμωμένο φαγκρί και αποφάσισα να το μαγειρέψω με τον πιο απλό τρόπο αλλά προσθέτοντάς του στο πλάι και λαχανικά για γεύση και άρωμα. Τέτοια εποχή βέβαια χρησιμοποίησα τα ανάλογα χειμωνιάτικα λαχανικά. Εάν όμως το μαγείρευα το κατακαλόκαιρο τα συνοδευτικά λαχανικά δίπλα του θα ήταν άλλα, θα ήταν κολοκυθάκια, πιπεριές, ντομάτες κλπ. Το ψάρι μας έγινε πεντανόστιμο και γι’ αυτό αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή, παρόλο που είναι απλή. 

Υλικά (για 6 άτομα):
1 μεγάλο ψάρι πάνω από 1 κιλό
(το δικό μας ήταν φαγκρί 1.200 γραμ.)
2 πατάτες
2 καρότα
1 φινόκιο
300 γραμ. κόκκκινη κολοκύθα
1 σελινόριζα γύρω στα 400 γραμ.

Για τη σάλτσα:
3 κουταλιές μουστάρδα
χυμό από 2 λεμόνια και 1 πορτοκάλι
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
(προαιρ. 1 κουταλιά μαραθόσπορο)
Αραδιάζουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε χοντρές φέτες στο ταψί μας, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μας, προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερό και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 3/4 της ώρας περίπου. 
Για περισσότερα πατήστε εδώ

Related posts